bereiding
- open het blik kikkererwten en laat het uitlekken. doe de kikkererwten in de keukenmachine.
- open de pot tahini en roer eerst stevig door omdat de olie boven komt drijven. Doe dan de hele pot Tahini bij de kikkererwten
pers 2 citroenen en doe dit sap erbij, het citroensap is de emulgator tussen de kikkererwten en de tahini, de massa wordt hierdoor ineens witter.
- knoflookteentjes grof hakken. ik houd van veel knoflook dus ik doe altijd enkele teentjes d.w.z. 3 à 4 teentjes erbij. Voeg de knoflook erbij
voeg één koffielepel chilli-poeder, één koffielepel gemalen komijn, en één koffielepel gemalen koriander erbij.
- laat de keuken machine 2 à 3 minuten draaien en test af en toe tussendoor de consistentie van de humus. is die de dik, dan kun je òf citroensap, of water toevoegen.
presentatie
Doe de hunous op een mooie Marrokaans schaaltje en maak er met je vingers een beetje een patroon in. Giet er een beetje olijfolie overheen en doe er dan wat paprikapoeder over. Of laat je fantasie gaan en doe er verse kruiden over, b.v. peterselie, of pistache-nootjes. |
ingrediënten
- 1 blik gekookte kikkererwten
- tahini (pot à 230 gr.)
- knoflook (3 à 4 tenen)
- citroenen (2 stuks)
- koffielepel chilli-poeder
- koffielepel gemalen komijn
- koffielepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
- zout en peper
benodigdheden
- food-processor
- pannenlikker (rubberen spatel)
- citroenpers
- blikopener
|