|
||||||
Falafel tang. Met een falafeltang maak je mooie gelijke schijfjes die er professioneel uitzien. bewaartip: neem een brede, platte, plastic bewaardoos, leg op de bodem een laagje schijfjes, leg een velletje bakpapier erover, weer een laagje schijfjes, weer een bakpapier enz. anders vriest de hele stapel aan elkaar als een klont. |
||||||
Falafel recept |
||||||
Bereidingswijze Doe de kikkererwten met het bakpoeder en water in een kom en laat het 24 uur weken. Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Falafel wordt niet gemaakt van gekookte kikkererwten maar van geweekte, ongekookte kikkererwten. Dus niet koken. Haal de geweekte kikkererwten (in beetjes) door de vleesmolen en dan heb je grof deeg, doe dit grove deeg nog een keer door de vleesmolen en je hebt het meest hemelse falafeldeeg wat je je maar voor kunt stellen. Doe zeer fijngesneden ui, knoflook, het ei, de bloem, nog een tl. bakpoeder, erdoor en meng er de komijn, koriander, chilipoeder, zout en citroensap door naar smaak. Ze mogen vol van smaak zijn. Heb je het deeg klaar maak er dan perfecte schijfjes van met behulp van een falafeltang. Vries de schijfjes in. Als je ze niet invriest en je gooit ze in zachte toestand in je frituur gaan ze klonteren in het frituurmandje, dit geeft ongelofelijke troep. Ingevroren blijven ze consistent en bak je ze op 180 graden dan worden ze perfect. Creëer een oosterse sfeer: Combineer de Falafel met b.v. Tzaziki, Griekse salade, olijven, Pita brood, oosters brood, evt. stokbrood met kruidenboter. Vergeet de sausjes niet: knoflooksaus, koriandersaus. Marrokaanse thee... |
Dit heb je nodig:
• Bestellen
|