- Mango Chutney
- Tomaten Chutney
- Zwarte Kersenchutney
• ingrediënten:
- stokbrood
- 1 Mango
- 3 Tomaten
- potje Zwarte kersenjam
- India specerijen als garam masala; gember; kardemom; peper, kruidnagel; gemalen komijn
-
bruine suiker
- witte wijnazijn
- peper en zout naar smaak
1 - Schil en snij de mango in heel kleine stukjes en doe deze in een schaal. Dompel tomaten in kokend water (een halve minuut) en laat ze schrikken onder de koude kraan, verwijder het velletje. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadjes eruit, snij de rest klein en leg in een schaal. Houd de zwarte kersenjam paraat. Snij drie sjalotjes en de gember heel fijn.
2 - Fruit de specerijen 3 minuutjes heel zachtjes in wat olijfolie. Blijf erbij staan want specerijen kunnen makkelijk aanbranden. Voeg de gember en 1 fijngesneden sjalotje toe. Laat even zachtjes fruiten, voeg dan witte wijn azijn, de bruine suiker en mango toe. Laat 20 minuten sudderen.
3 - herhaal stap twee en voeg i.p.v. mango de tomaten toe. Herhaal weer stap 2 en voeg i.p.v. mango of tomaten de zwarte kersen jam toe, deze hoef je niet zo lang de laten sudderen, even flink warm maken is genoeg. Laat daarna afkoelen |