logo Domino Desgn

Domino Design
Hof Der Schone Kunsten

Andrew Zeegers
beeldend kunstenaar
ontwerper

atelier Domino:

Nieuwe Ebbingestraat 31
9712 ND Groningen

contact:

06 - 28 12 88 62
domino@bart.nl
info@domino-design.nl
www.domino-design.nl


• home

• grafische vormgeving

• illustraties

• portretten

• cursussen

• workshops

• museumshop

• La Strada

• agenda

• contact

• gastenboek

• externe links

• webshop

 

Pad Thai recept (4 personen)

home | agenda | arrangementen | gerechten | workshops

Pad Thai dish

bereiding

  • zet een pan met water op met zout en laat die lauw worden, Zet het vuur uit en doe de rice stick noodles erin en laat ze 10 minuten weken.
  • meng in een bakje een paar eetlepels tamarindepulp, een paar eetlepel pamsuiker, en een paar eetlepels vissaus door elkaar evt. met een beetje water, dit is je zelfgemaakt zoet, zout zure Pad Thai saus
  • doe wokolie in de wok en roerbak de gesneden sjalotjes in de olie. (sesamolie is erg lekker)
  • voeg een ei toe en laat het meebakken maar maak halverwege de dooier stuk en als het verder stolt verdeel het dan in grote chunky delen.
  • voeg de champignons toe
  • de gedroogde garnalen
  • de knoflook
  • chilipoeder ongeveer één à twee koffielepels
  • de geperste tofu
  • de chinese bieslook
  • de kafir lime leaves
  • voeg een scheut azijn toe (3 à 4 eetlepels)
  • voeg de rice stick noodles toe
  • voeg de zelfgemaakte Pad Thai saus toe
  • voeg water toe ongeveer een halve cup.
  • voeg de gamba's toe en laat ze mee wokken/garen
  • voeg de geroosterde pinda's toe
  • voeg de gemalen cocos toe
  • en als laatste de taugé

in de wok mengen de noodles en de overige ingrediënten soms wat moeilijk maar op je bord kun je de noodles neerleggen en schep de andere ingrediënten erbij. Zeg tegen je gasten dat de Kafir Lime leaves alleen dienen om mee te trekken en niet om opgegeten te worden. Serveer met partjes limoen (die je ook echt uitknijpt) en gamba's. Enjoy.

 

benodigdheden

  • snijplank
  • koksmes
  • wok
  • vele bakjes bij het voorbereiden

ingrediënten

  • rice stick noodles
  • sjalotjes
  • 1 ei
  • champignons
  • gedroogde garnalen
  • witte natuurazijn
  • knoflook
  • chilipoeder
  • geperste tofu
  • kafir-lime leaves
  • chinese bieslook
  • taugé
  • geroosterde pinda's
  • gemalen cocos
  • 3 gamba's
  • (wok)olie

voor de saus

  • tamarinde pulp (gezuiverd)
  • palmsuiker
  • Thaise vissaus

garnering

  • 3 gamba's
  • limoenpartjes

print recept uit in PDF